جهت نگهداری صحیح از کولر آبی انرژی اولین نکته ای باید رعایت شود محل نصب کولر آبی می باشد.جهت انتخاب محل نصب کولر آبی نکات زیر را رعایت نمائید:
- سعی کنید محلی که جهت نصب کولر آبی در نظر می گیرید سایه باشد و یا در ساعات کمتری از روز زیر تابش مستقیم نور آفتاب باشد.
- ترجیحاً کولر آبی را نزدیک دیوارها یا ستون ها نصب کنید تا لرزش کمتری داشته باشد.
- برای بالا نگه داشتن کولر از یک چهارپایه ساخته شده از نبشی ۲.۵ یا ۳ با ارتفاع حدوداً ۳۰ سانتیمتری استفاده نمایید.
- کولر آبی را با فاصله زیاد از دودکش ها و هواکش ها و لوله های ونت فاضلاب قرار دهید تا امکان مکش هوای خروجی و بوهای نامطبوع به داخل کولر به حداقل برسد.
- بمنظور جلوگیری از اتلاف انرژی و لرزش کولر آبی در محل اتصال کولر به کانال ها باید از برزنت استفاده شود.
جهت استفاده بهینه از کولر آبی ، هنگام راه اندازی آن در ابتدای فصل گرما نکات زیر را رعایت فرمائید:
- باید پوشال های کولر آبی را هرساله در ابتدای فصل گرما و اوج استفاده از آن تعویض نمایید، اما اگر به هر دلیلی نتوانستید پوشال های کولر آبی را تعویض کنید، بهترین راه برای خلاص شدن از باکتری های رشد کرده در پوشال ها این است که محلولی شامل ۱۰ درصد پرکلرین (که یک ماده ضد عفونی کننده است که در بازار با درصد ۶۰ یا ۷۰ درصد بفروش می رسد و بیشتر برای ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات مورد استفاده قرار می گیرد) و ۹۰ درصد آب درست کنید و در کف کولر بریزید تا با روشن کردن واتر پمپ این محلول کاملاً روی پوشال ها را بپوشاند و پوشالها را از وجود انواع قارچ ها و باکتری ها و … تمیز نماید.
- اگر کولر آبی شما از نوع تسمه دار است سعی کنید هرساله با شروع فصل گرما نسبت به بررسی سلامت تسمه آن نیز اقدام نمائید تا در فصل گرما با مشکل پاره شدن تسمه مواجه نشوید. همچنین دقت داشته باشید تسمه و فلکه های (پولی ) موتور و فن هوادهی باید در یک امتداد باشند تا موجب لنگی وساییدگی تسمه و لرزش موتورکولر آبی نشود. در صورت وجود ساییدگی وبریدگی تسمه آن را تعویض کنید.
- کف کولر را با آب شست وشو دهید تا کاملاً تمیز شود و در صورت زنگ زدگی نسبت به ترمیم آن اقدام نمائید. ( البته بهتر است هرساله با شروع فصل سرما و از کار انداختن کولر آبی ، آب باقی مانده در کولر را خالی نموده و محل های زنگ زده را ضد زنگ زده ورنگ کاری نماییم.)
- تجهیزات داخلی از جمله یاتاقان ، فن هوادهی سانتریفیوژ و… کولر آبی را یکبار بوسیله آب شست و شو دهید و پس از خشک شدن آن را روغن کاری نمائید و از روان کار کردن این قطعات اطمینان حاصل نمائید.
- به دلیل وجود املاح فراوان در آب های لوله کشی ، بدنه کولر آبی و بخصوص پمپ های آب کولر آبی بشدت رسوب می گیرند و ممکن است بعد از گذشت یک فصل درست کار نکنند و احتیاج به تمیز شدن و یا در بعضی مواقع تعویض دارند در این صورت آن ها را از جای خود خارج کرده و رسوب اطراف پروانه ها را تمیز کنید همچنین صافی آن را تمیز کرده ودر جای خود قرار دهید.( جهت اطلاع بیشتر در این خصوص می توانید به مقاله روش های رسوب گیری کولر آبی مراجعه نمایید.)
- هنگام روشن کردن کولر ابتدا به مدت ده دقیقه پمپ آب را روشن کرده تا پوشال ها کاملاً خیس شوند همچنین قبل از روشن کردن موتور کولر آبی هر سال در ابتدای فصل گرما پارچه بزرگی را خیس نموده و همزمان جلوی همه دریچه ها گرفته تا ذرات زنگ و گرد و خاک داخل کانال ها را به خود گرفته و هوای داخل را کثیف نکند.
- در پایان فصل گرما آب موجود در کف کولر آبی را خالی کرده و روی کولر را با برزنت یا پلاستیک بپوشانید. و شیر فلکه آب ورودی به کولر آبی را ببندید.