در مقدمه می توان گفت کولر آبی جهت تامین سرمایش و هوای خنک در مناطقی با آب و هوای خشک که رطوبت نسبی آنها بیش از ۳۵ درصد نباشد ، گزینه مناسبی است ، کولرهای آبی علاوه بر تامین هوای خنک ، باعث لطافت و هوای مطبوع محل بکارگیری نیز می شوند ، طبق گفته های پیشین کولرهای آبی را در مناطق شرجی شمالی و جنوبی کشور قابل استفاده نخواهد بود.
برق مصرفی کولرهای آبی بصورت میانگین ۳۰۰ وات می باشد ، در قیاس با کولرهای گازی می توان گفت این عدد تا پنج برابر بیشتر به عباری ۱۵۰۰ وات خواهد بود.
چند دلیلی عمده بکارگیری کولرهای آبی را نسبتا مرسوم کرده است که می توان اینگونه بیان کرد :
- مصرف انرژی کمتر نسبت با سایر روشها
- راه حل ساده نصب ، نگهداری و معمول جهت سرمایش در ساختمان ها
- نسبتا ارزانتر در قیاس با سایر دستگاهای تهویه مطبوع مانند کولرهای گازی
کولر آبی معمولا با شکل مکعبی خود معرف است که در وجوه مختلف آن دارای منافذی جهت مکش هوا قرار دارد ، معمولا برای ساخت محفظه کولر آبی از دو متریال ورق های فلزی و یا پلاستیک استفاده می شود. قطعه داخل کولر که به شکل حلزونی دید می شود در واقع یک فن سانتریفیوژی است که به کمک موتور الکتریکی و تسمه به چرخش در می اید و موجب مکش هوای خارج کولر به داخل کولرآبی و جریان هوا می شود.
پمپ آب با گردش مداوم آب پوشال ها و یا پد سلوزی را مرطوب و با مکش ایجاد شده توسط فن هوا از روزنه ها موجود در دریچه های کولر و از میان پوشال ها ویا پد های سلولزی مرطوب شده عبور کرده و این هوای خنک به وسیله کانال ها تعبیه شده در فضاهای داخلی منتقل می گردد. مختصرا کولرهای آبی با تبخیر آب و انتقال ریوبت به هوای در گردش محیط را خنک می نماید.
تعداد قطعات اندک بکار رفته مکانیکی و الکترونیکی در کولر آبی موجب گردیده است که هزینه نگهداری و یا تعمیر آن بسیار ارزان و مرقوم به صرفه باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فروشگاه انرژی نوین بصورت رایگان در تماس باشید و همچنین در این فروشگاه ارسال به صورت رایگان و هدیه ویژه چهرپایه با هر خرید ارائه می گردد.